Hundpsykolog

Hundpsykolog

Om du upplever någon form av problem tillsammans med din hund kan du boka tid till hundpsykolog för att få hjälp och guidning.

Vad som upplevs som ett problem kan vara väldigt olika. Någon tycker att dragandet i kopplet är ett problem medan någon annan inte ser dragandet som något problem alls. Ibland kan det även vara så att det som vi människor inte upplever som något problem kan vara ett stort problem för hunden- tex att glassbilen ska köra förbi med sin karakteristiska tuta, att barnen leker på lekparken precis bredvid bostaden eller att grannens hund råkar vara hundens största konkurrent…

Hur som helst- om vi eller hunden upplever någonting som ett problem är det vårt ansvar som hundägare att försöka hitta lösningar på beteendet/situationen så alla iblandade kan må bra.

Det kan till exempel handla om allt från vardagsproblem såsom att gå fint i kopplet på promenaden, hoppiga möten på hundar och människor, bygga bra och smarta regler och rutiner hemma eller borta till mera komplexa problem såsom trauman, separationsångest mm. Om din hund har något utav de mera komplexa svårigheterna såsom rädslor, stress, aggressivitet, ensamhetsproblem mm kan man ana att kommer att ta sin tid att lösa och ändra på beteendena. Varje möte är individuellt utformat så som det passar dig och din hund. 

Hur går det till:

Det kan kanske vara svårt att veta vilken slags hjälp som behövs för att försöka lösa ert bekymmer men jag har under åren funnit följande rutiner som de allra bästa. Det blir mitt jobb att guida er i rätt riktning för de vägar jag tror kan hjälpa till.

Vi börjar med ett uppstartssamtal, ofta hemma hos er, där vi pratar igenom situationen och ni får några initiala råd/övningar för att sedan gå vidare i det format som behövs för just er situation.

Jag skräddarsyr en träningsplan utefter vad som framkommit under vårt samtal och det är här det kan se väldigt olika ut. För någon kommer det endast behövas ytterligare en träff till med praktiska och teoretiska råd och för andra behöver vi lägga upp en plan som sträcker sig över längre tid. I varje enskilt fall ger jag er ett förslag och därmed en prisbild men vanligt är 3st träffar á 1.5h.

Mellan våra träffar har vi kontinuerlig kontakt för snabb uppdatering och eventuella justeringar i träningsplanen. Som hundägare ska du känna att du hela tiden har tillgång till den coachning du behöver. 

Det kan även vara så att ni kommer bli skickade för undersökning hos veterinär specialiserad på samband mellan beteenden och fysiska symtom alternativt hundfysioterapeut eller annan relevant yrkesprofessionell person. 

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några ”mirakelkurer” utan lösningen ligger i förståelse och i en massa jobb! Den som visar om vi tänkt rätt för att komma åt lösningen till problemet är ju hunden – och om den ska få en chans att förstå och hinna visa oss att den förstått vad vi vill så måste hunden ges tid, tålamod och träning. Det är Du tillsammans med din hund som gör förändringen! Jag som hundpsykolog och instruktör är ”bara” kartläsaren.

Hundägarens uppgift:

 • Svara uppriktigt på alla frågor
 • Svara så noggrant du kan på alla frågor
 • Ge din bild och din upplevelse av hunden.
 • Följa träningsråden så att det går att följa hundens utveckling över längre tid.
 • Hålla kontakten under utredningens gång och vid behov

Hundpsykologens uppgift:

 • Ställa frågor som hjälper till att hitta orsakerna bakom problemet.
 • Hjälpa dig att förstå och kanske se ett mönster i det hunden gör.
 • Ge vägledning under utredningens gång.

Viktigt är att:

 • Ange om det är något särskilt som jag behöver veta om din hund ex särskilda behov, allergier, starka rädslor, aggressioner mm
 • Ange även om det är något särskilt jag behöver veta om Dig ex om du har några särskilda behov, rörelsehinder, rullstolsburen, hörselnedsatt, allergier mm

Saker som kan vara bra att ha tänkt på före första besöket:

 • Viktiga händelser i hundens liv.
 • Hur er vardag med hunden ser ut.
 • Hur problemet startade och hur det såg ut från början.

Privaträning

Om man inte har problem utan mest vill ha lite träningstips då? 

Om du har något som du och din hund skulle behöva träna på, men det funkar inte i grupp eller på kurs, eller du hellre vill träna ensam, kan du boka er egen privatträning med mig.
All fokus ligger då på Dig och din Hund och just det som Ni behöver hjälp med.

Har du en valp kan jag hjälpa dig med råd för att hjälpa valpen förstå och fungera i vardagen, hur man kan förebygga olika busfasoner, och tidigt lära valpen bra rutiner och goda vanor.

Inga frågor är för små eller för stora!

Plats: Karlshamn eller hemma hos dig. (Milersättning samt restidsersättning för restid utöver 1h t&r tillkommer)

Frågetimme

Har du en ”hel massa frågor och funderingar” allmänt tex inför stundande valpköp, utvecklingsfaser, foder, pälsvård eller egentligen vad som helst-  så kan du boka in dig på en ”frågetimme”.

​Kom ihåg att det finns inga ”dumma frågor”!

Boka hjälp utav Hundpsykolog eller Privatträning

Om du behöver hjälp utav hundpsykolog/instruktör kan du antingen maila mig på marina@tassomhand.se eller ringa på 073 62 63 475. Svarar jag inte så skriv ett kort sms så återkopplar jag så snart jag kan.

Namnge kort vad du önskar få hjälp med ex trauma, seperationsångest, rädslor, drar i kopplet, skäller, hundmöten etc

Beskriv din hunds och ditt bekymmer/situation i stora drag och bara ös på – inga frågor/tankar är dumma eller vare sig för stora eller små! Många gånger ligger nycklarna i det lilla.

Priser
Uppstartssamtal/Rådgivning 1,5h 1500kr
Återbesök/Privatträning/Frågetimme 950kr/h
Restidsersättning (resor över 1h T&R från Tass om Hand) 200kr/h
Milersättning 35kr/mil
Kvällstaxa (efter kl 18.00) +100kr/h
Helgstaxa (från kl 18.00 fredagar och helgdagar) +125kr/h
Röd dag/aftontaxa dubbel ordinarie taxa
Medlemmar i Svenska Service- och Signalhundsförbundet har 10% rabatt på ordinarie priser. Gäller även stödmedlemmar.
Kom ihåg att uppge att du är medlem när du anmäler dig.
Instruktör & Hundpsykolog
Marina Lindberg
 marina@tassomhand.se
 073 62 63 475